Prigodno obilježen Dan narcisa
Kategorija:
Zdravi grad

Vrijedne članice Udruge umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske uključile su se i ove godine u Humanitarnu akciju Dan narcisa. Tom prigodom prodavale su poklonjene narcise za Udrugu Nada – Rijeka kako bi se pružala pomoć ženama operiranima od raka dojke.

Cilj akcije je podizanje društvene svijesti o važnosti redovitih pregleda dojki radi ranog otkrivanja raka, liječenja i smanjenja smrtnosti žena. Prikupljena materijalna sredstva namijenjena su prevenciji, ranom otkrivanju bolesti i izlječenju.

Udruga je preuzela 4000 komada narcisa i sve je uspješno prodano. U prodaji su sudjelovale Podružnice Crikvenica, Selce i Tribalj. Selce je prodalo 1000 komada, Tribalj 150, a preostalih 2850 Crikvenica. Uspješnost akcije potvrđuje da je veliki dio naših građana humanitarno osviješten i da je kupnjom narcisa dao svoj doprinos hvalevrijednoj akciji.

Posebnu pažnju i zahvalnost izazvala je izuzetna gesta trojice mladića, od kojih su dvojica Nijemci, koji su ženama donirali vrijednu svotu novaca, a da pritom nisu uzeli cvijeće. – Dečki, ganuli ste nas do suza! Hvala vam od srca! Narcis je simbol proljeća, novog života, buđenje nade i vjere u ozdravljenje. Drage žene, život je najdragocjeniji, i vjerujte, postoji i nakon dijagnoze – prenijela je Maja Gašparović.

Skip to content