Prijem Vedrana Grbčića nakon povratka iz potresom zahvaćene Turske
Kategorija:
Novosti

U veljači ove godine stizale su potresne slike iz potresom zahvaćene Turske i Sirije.

Opseg razaranja bio je nemjerljiv, a malotko od nas ostao je imun na razornu silu prirode, ali rijetki su se uputili u trusno tlo koje je prijetilo ljudskim životima. Jedan od rijetkih – Vedran Grbčić iz Jadranova, pripadnik Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite Hrvatske, u pratnji tima od 40-ak ljudi, uputio se u Tursku ne bi li pružao prijeko potrebnu pomoć žrtvama potresa.

Nakon što se Vedran Grbčić opravio od napora kojima je bio izložen te slika nesretnih okolnosti tijekom tamošnjega 12-dnevoga boravka, gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina upriličio je prijem u zgradi Gradske uprave Grada Crikvenice. Kako Vedran otkriva, potresla su ga stradanja, no osjeća se sretno što je imao priliku uskočiti u pomoć ugroženima i na bilo koji način oštećenima. Prenosi kako je uz uništenu infrastrukturu velik izazov bila i jezična barijera tamošnjih žitelja, no zbog dobre organizacije u sektore pomoć je bila pružana na učinkovit i ekonomičan način.

Ovom prilikom gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina kazao je:   – Valja pozdraviti ovakve humanitarne  aktivnosti koje su organizirane primarno na dobrovoljnoj bazi. Kada se uruši tlo i oduzmu životi, sjetimo se kako ništa nije samorazumljivo pa ni ravnoteža u prirodi koja nam osigurava život u miru bez žrtava, stoga na tome trebamo biti zahvalni.

Skip to content