Profesionalci kongresnog turizma posjetili Crikveničko-vinodolsku rivijeru
Kategorija:
Novosti

Kao i svake godine, Udruga hrvatskih profesionalaca u kongresnom turizmu za svoje članove organizirala je Fam trip, dvodnevni program 10. i 11. lipnja, u kojem su razgledali sadržaje koje nudi Crikveničko-vinodolska rivijera.

Petnaestak članova udruge – predstavnici najvećih MICE, DMC i PCO agencija iz Hrvatske ugostile su turističke zajednice Grada Crikvenice, Grada Novi Vinodolski i Vinodolske općine te im pripremile program, koji je uključio panoramsku vožnju brodom, obilazak kongresnih dvorana i drugih zanimljivih turističkih sadržaja te kulturno-povijesnih znamenitosti. Posebna pozornost usmjerena je na eno i gastro ponudu, kojom su bili izuzetno zadovoljni. Smještaj im je ponudio hotel Miramare 5*, koji je vrlo zainteresiran postati središte kongresnog turizma. Executive chef u hotelu Miramare Dalibor Karlović prezentirao je bogatu gastronomsku ponudu hotela. Ideja ovog Fam tripa je upoznati sudionike s Crikveničko-vinodolskom rivijerom kao novom destinacijom kongresnog turizma obzirom da su izgrađeni novi kongresni kapaciteti.

Članovi Udruge posebno su uživali u obilasku Vinodola, koji su mnogi posjetili po prvi puta. Tribaljsko jezero, Drivenik, kula u Bribiru, vidikovci „Oči Vinodola“, a posebno Kuća Klović odlični su sadržaji koji su nepoznati mnogim profesionalcima u poslovnom turizmu. Hotel Village Balatura u Triblju nudi vegetarijansku kuhinju (po želji vegansku ili bez glutena) sa sastojcima iz vinodolske doline. Koriste svježe i održive namirnice te kombiniraju lokalne recepte s novom tehnologijom kuhanja pod vodstvom Tanje Ratković, šefice kuhinje s bogatim iskustvom koje uključuje domaće i inozemne tehnike kuhanja.

– Kongresni turizam je specifični oblik turizma kroz koji je moguće produžiti sezonu odnosno jednim dijelom riješiti i problem sezonalnosti – poboljšati pred- i posezonu. Bez obzira što kongresi okupljaju ljude koji su na destinaciji poslovno, ti ljudi uvijek konzumiraju i dodatne sadržaje, a često se i vraćaju s obitelji i prijateljima. Stoga smo se potrudili prikazati im zanimljivosti na našem području. – saznajemo od direktorice TZG Novi Vinodolski Tene Peričić.

– Uvijek smo spremni pripremiti program za sve vrste agenata, jer oni iz prve ruke moraju upoznati sadržaje koje će ponuditi. Poslovni turisti se prvenstveno fokusiraju na sadržaje u okviru kongresa ili konferencije na kojoj sudjeluju, no često i dodatno istražuju specifičnosti područja i autohtonu ponudu. Raznolikost smještajnih kapaciteta, skriveni prirodni dragulji ili tradicijske manifestacije uz blagodati podneblja, bogatu turističku tradiciju i outdoor sadržaje dovoljni su mamac za ponovni dolazak. A kada svemu dodate i prekrasne plaže te vrhunsku eno i gastro ponudu, sigurni smo da će s naše rivijere otići s najboljim uspomenama. – riječi su Marijane Biondić, direktorice TZG Crikvenice.

GALERIJA:

Skip to content