Program događanja – lipanj
Kategorija:
Novosti

Crikvenica, subota, 19 lipnja, 2021 od 9:00

Finale prvenstva Primorsko-goranske županije u odbojci na pijesku za djevojke

Ženski odbojkaški klub “Crikvenica” je domaćin finalnih utakmica ovogodišnjeg prvenstva Primorsko-goranske županije u odbojci na pijesku za djevojke. Finalne utakmice će se održati u subotu 19.6.2021. u Crikvenici na igralištu za odbojku na pijesku Crni Molo.

Raspored finalnih utakmica:

  • MLAĐE KADETKINJE (U-15) TROJKE – 9:00 sati OK “Opatija” – ŽOK “Gornja Vežica”
  • KADETKINJE (U-17) PAROVI – 10:00 sati OK “Matulji 2004” – ŽOK “Crikvenica”
  • JUNIORKE (U-19) PAROVI – 11:00 sati, ŽOK “Drenova” – ŽOK “Lošinj”
  • KADETKINJE (U-17) ČETVORKE – 12:00 sati ŽOK “Lošinj” – ŽOK “Crikvenica” 

Selce, nedjelja, 20 lipnja, 2021 u 19:00

Selce pleše

Ovaj plesni događaj održat će se u organizaciji Kulturno-umjetničkog društava „Vatroslav Lisinski“, a pod pokroviteljstvom TZG Crikvenice. Predstavit će se plesne skupine s crikveničkog i okolnog područja, iz raznih plesnih i dobnih kategorija.

Crikvenica, četvrtak, 24 lipnja, 2021 u 20:30

Ivanjski krijes

Na crikveničkoj je rivijeri sve do danas zadržan običaj paljenja krijesova, kojim se simbolično obilježava početak ljeta. Zanimljivo je da se u Crikvenici, Jadranovu i Selcu pale ivanjski krijesovi, a u Dramlju petrovski krijes. Tradicionalne primorske pjesme i plesovi lokalnih kulturno-umjetničkih društava i udruga dodatno uljepšavaju ovaj drevni običaj. Paljenje Ivanjskog krijesa održat će se na trgu Hygia – ispred Gradske galerije Crikvenica, u 20:30 sati

Jadranovo, petak, 25 lipnja, 2021 od 18:00

Fešta od tune

U Jadranovu se u petak, 25. lipnja 2021. priprema poseban uvod u opušteni vikend. Glavnu će ulogu imati jedna riba – i to tuna. U 18 će sati na rivi Mulina početi Fešta od tune,  jedan od najljepših gastro podsjetnika na nekadašnju bogatu tradiciju tunolova u Jadranovu, koje je po tome bilo nadaleko poznato. Ova plava riba ne samo što je iznimno ukusna, nego je i vrijedan izvor bjelančevina, vitamina, minerala i omega 3 kiselina, zahvaljujući čemu ima iznimno blagotvoran učinak na zdravlje. Prepoznali su to još davno i preci današnjih stanovnika crikveničke rivijere, čija se kuhinja temeljila na svježim i zdravim sastojcima, kao što je plava riba, jedna od vladarica nekadašnjih trpeza. Opustite se u mirisima, bojama i zvukovima prekrasne prirode u Jadranovu!

Crikvenica, subota, 26 lipnja, 2021 od 8:00

Teniski turnir u Crikvenici

Teniski turnir za rekreativce održat će se na teniskim terenima pored hotela Kvarner Palace u Crikvenici s početkom u 8:00 sati.

X
Skip to content