Projekt „Znanje za sve“ zaživio osmu godinu zaredom u crikveničkim školama
Kategorija:
Novosti

NASTAVAK PROJEKTA OSIGURAVANJA POTPORE POMOĆNIKA U NASTAVI UČENICIMA S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU U CRIKVENIČKIM OSNOVNIM ŠKOLAMA

Grad Crikvenica je 2015. godine započeo s provođenjem projekta Znanje za sve. Projekt se otada kontinuirano provodi uz EU sufinanciranje te je, nakon uspješne prijave na Javni poziv, i za ovu školsku godinu s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. Cilj projekta je pružanje podrške obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju kroz rad pomoćnika u nastavi, a sufinanciran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda plus, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.

Kroz ovaj se projekt, stručnom edukacijom i zapošljavanjem pomoćnika u nastavi u obje crikveničke osnovne škole, Osnovnoj školi Vladimira Nazora i Osnovnoj školi Zvonka Cara, pruža stručna podrška učenicima s teškoćama u razvoju te im se pomaže u svakodnevnim školskim aktivnostima i savladavanju nastavnog plana i programa.

Ukupna vrijednost projekta Znanje za sve VI je 71.124,00 eura. Gradu Crikvenici su iz Europskog socijalnog fonda plus dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 60.455,40 eura, dok se iz Gradskog proračuna za projekt izdvaja 10.668,60 eura. Učenici će imati potporu educiranih pomoćnika u nastavi tijekom cijele školske godine, a predviđeni završetak projekta je kolovoz 2024. godine.

Skip to content