Projektom od 83.902,50 eura selačkome Podolčiću vraća se stari sjaj
Kategorija:
Novosti

Grad Crikvenica može se pohvaliti višegodišnjim iskustvom u uspješnoj provedbi infrastrukturnih i drugih kapitalnih projekata, sufinanciranih iz EU-fondova.

Projekt „Rekonstrukcija i opremanje parka Obala u Selcu“ tako je prijavljen na natječaj LAG-a „Vinodol“ za Mjeru 3. 1. 1. Pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo. Ukupna vrijednost projekta iznosi 83.902,50 eura, a projekt se planira sufinancirati dijelom bespovratnim sredstvima iz Europskoga poljoprivrednoga fonda za ruralni razvoj (EPFRR), a dijelom sredstvima iz Proračuna Grada Crikvenice.

Parkovi i zelene površine značajni su za ekonomski i društveni razvoj naselja i pokazatelji su prilika u kojima žive njegovi stanovnici, stoga su ulaganja u projekte poput ovoga od velikoga značaja. Među lokalnim stanovništvom selački park Obala površine 1.250 m² poznat je kao Podolčić te predstavlja jedno od omiljenih mjesta nadomak mora koje pruža zaklon i uživanje u primorskome krajoliku.

Inovativnost, posebnost projekta, kojim će se ujedno oplemeniti i čitava vizura selačke šetnice uz more, ogleda se u nabavi i ugradnji parkovne klupe dizajnirane za dojilje/roditelje s malom djecom. Takvih klupa, naime, dosad nije bilo na našemu području. Dobiti projekta su višestruke – održiv i ravnomjeran razvoj Grada Crikvenice, unaprjeđenje  kvalitete života i životnih uvjeta te očuvanje radnih mjesta.

U zelenilu krajobraza moći će uživati svi Selčani i žitelji na području čitava grada Crikvenice te turisti i posjetitelji. Nakon dovršetka projekta povećat će se i atraktivnost i konkurentnost turističke destinacije, što dovodi do boljih turističkih rezultata i razvoja mjesta Selce. Ovim projekt dana je potpora društveno-ekonomskome rastu i održivosti kao i doprinos zelenoj viziji na čije ćemo izazove spremno odgovoriti. Selce je oduvijek bilo sinonim za ljepotu i šarm primorskoga mjesta, a ovim projektom vratit će mu se stari sjaj.

Skip to content