Rivijera Crikvenica u novoj 2023. zadovoljna turističkim rezultatima
Kategorija:
Novosti

Ovih dana svi sagledavamo prošlogodišnja postignuća i napredak. Kako navode ih Turističke zajednice Grada Crikvenice, i oni sumiraju brojke koje im svakako idu u prilog.

Gledano prema tržištima, u 2022. godini najveći broj noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke, Hrvatske, Austrije, Mađarske, Slovenije, Slovačke, Češke, Poljske, Italije te Bosne i Hercegovine.

Turističku zajednicu veseli činjenica da sva navedena tržišta, osim domaćega, pokazuju rast u broju noćenja u odnosu na 2021. godinu, a ona najznačajnija i u usporedbi s 2019. godinom – njemačko za 10,71 % i austrijsko za 10,49 %.

Na crikveničkoj rivijeri tijekom 2022. godine ostvareno je 363.260 dolazaka i 2,093.379 noćenja turista, tj. 34,01 % više dolazaka i 21,86 % više noćenja u usporedbi s 2021. godinom. Gledajući samo posljednji mjesec u godini, na našoj rivijeri u prosincu je ostvareno 8.500 noćenja.

Što o prošlim i budućim uspjesima govori direktorica TZ-a Grada Crikvenice Marijana Biondić, saznajemo: – Rivijera Crikvenica zadržala je svoju dobru poziciju na tržištu jer je komercijalni turistički promet gotovo na razini onoga iz 2019. godine. Nadamo se da će se u ovoj godini riješiti problematika neprijavljivanja gostiju u nekomercijalnome smještaju, tako da i to pridonese još boljoj turističkoj statistici. Tijekom godine događale su se brojne manje i veće investicije u turistički sektor, a sve u cilju podizanja kvalitete, čime bi se u konačnici trebala produžiti turistička sezona. Veselimo se novoj godini u koju ulazimo najveselijom manifestacijom, ‘Maškarama 2023’., i budućim turističkim rezultatima.

Advent u Crikvenici bio je pun zanimljiva sadržaja, no sada su vlast već preuzele maškare. Njihova vladavina, podsjećamo, traje od 7. siječnja do 22. veljače, a tijekom toga razdoblja pripremljen je bogati maškarani program za sve posjetitelje u velikome maškaranome šatoru na Trgu Stjepana Radića.

Zalutajte pod maske i otkrijte poznata i nepoznata lica! Ulaz u veliki maškarani šator je slobodan!

Skip to content