Školski sportski praznici
Kategorija:
Novosti

Grad Crikvenica je jedan od 4 Grada u PGŽ, u kojem se na zadovoljstvo roditelja, a pogotovo na radost učenika, neprekidno provodi projekt ŠKOLSKI SPORTSKI PRAZNICI.

Program je u potpunosti besplatan za sve učenike.

Pilot-projekt počeo se je provoditi 2021. godine kao odgovor na epidemiološku situaciju u RH i svijetu koja je uvelike ograničila mogućnost rekreacije i bavljenja sportom za djecu. Shvaćajući koliko je za djecu ključno da se redovito i sustavno bave sportom, Hrvatski školski sportski savez htio je stvoriti prostor i uvjete za ljetne sportske aktivnosti te okupiti kineziologe hrvatskih škola u stvaranje programa i provođenju tih aktivnosti.

Cilj je projekta uključivanje što većeg broja djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti. Sudjelovanje u programu koji bi se provodio na otvorenom prostoru, pod stručnim vodstvom kineziologa, omogućit će učenicima dodatno kvalitetno programirano vrijeme i nakon završetka redovite nastave.

Projekt se provodi u svim županijama Republike Hrvatske i gradu Zagrebu. Na području naše PGŽ Županije, projekt se provodi u četiri grada.

Radionice će se provoditi četiri tjedna od ponedjeljka do petka od 9 sati do 12 sati na lokacijama koje određuju voditelji, a u Crikvenici je to: Sportska dvorana Osnovne škole Zvonka Cara te gradsko plivalište u Crikvenici.

Program je u potpunosti besplatan za sve učenike. Svaki će učenik koji pristupi programu dobiti majicu, a svakog dana za učenike je organiziran obrok i voda.

Projekt se provodi kroz četiri tjedna. Grad Crikvenica je u suradnji s Društvom Naša djeca Crikvenica osim besplatnog korištenja sportske dvorane, osigurao za svaku grupu, posljednjeg dana provođenja programa, zabavu na „Morskom gumenom gradu“, što su djeca s oduševljenjem prihvatila.

Program u Crikvenici se uspješno provodi pod vođenjem i nadzorom dva profesora tjelesne i zdravstvene kulture, diplomiranih kineziologa: Katarine Stojević i Dinka Gračakovića.

Skip to content