Sportski praznici 2021. u Crikvenici

Inicijativom Školskog Sportskog Saveza pokrenut je projekt #sportskipraznici2021. U projekt se uključila i Crikvenica te projekt u Crikvenici provode profesori TZK, diplomirani kineziolozi Katarina Stojević i Dinko Gračaković.

U program se mogu javiti učenici osnovnih škola od prvog do osmog razreda. Program započinje jutarnjim vježbanjem u sportskoj dvorani OŠ Zvonka Cara, gdje se učenici, polaznici programa, upoznavaju s osnovama dvoranskih sportova (košarka, odbojka, rukomet) te atletskim i gimnastičkim dvoranskim disciplinama. Nakon toga učenici u pratnji profesora odlaze na Gradsko plivalište u Crikvenici te se djeca koja ne znaju plivati uče prvim zaveslajima i održavanju na površini mora, a djeca koja znaju plivati, upoznavaju sa stilovima plivanja i prvim vaterpolo zamasima.

Slijedi organiziran ručak, nakon kojeg se vraćaju u dvoranu te odlaze kućama. Program traje po tjedan dana za jednu grupu, a dijete može ponoviti program u više grupa.

Grad Crikvenica podržao je ovaj hvale vrijedan projekt, omogućavanjem korištenja sportske dvorane OŠ Zvonka Cara i Gradskog plivališta.

Zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović, danas je djeci na Gradskom plivalištu poklonila daske za brže i bolje savladavanje učenja stilova plivanja.

X
Skip to content