Sudjelovanje Dječjeg vrtića „Radost“ na 19. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića PGŽ
Kategorija:
Novosti

19. Olimpijski festival dječjih vrtića PGŽ održao se 20.5.2023. na stadionu Primorac u Kostreni u organizaciji Dječjeg vrtića „Zlatna ribica“ iz Kostrene, Zajednice sportova Primorsko – goranske županije i Općine Kostrena.

Na Olimpijadi je sudjelovalo oko 600 djece iz 13 dječjih vrtića i to: DV “Cvrčak” Mali Lošinj, DV “Čavlić” Čavle, DV “Grobnički tići” Jelenje, DV “Hlojkica” Delnice, DV “Katarina Frankopan” Krk, DV “Matulji” Matulji, DV “Opatija” Opatija, DV “Pahuljica” Rab, DV “Radost” Crikvenica, Dječji vrtići Grada Rijeke (“Žirafa”, “More”, “Mali princ i Sušak”) Rijeka, DV “Viškovo” Viškovo, DV “Vladimir Nazor” Kastav i DV “Zlatna Ribica” Kostrena.

Natjecalo se u disciplinama: trčanje 50 m (djevojčice/dječaci), štafeta 4 x 25m (djevojčice/dječaci), bacanje loptice u dalj s mjesta (djevojčice/dječaci), skok u dalj s mjesta (djevojčice/dječaci),  povlačenju konopa (djevojčice), mali nogomet (dječaci).

Festival je započeo mimohodom svih sudionika, nacionalnom himnom i izricanjem olimpijske prisege. Uslijedilo je svečano otvorenje Festivala i paljenje olimpijskog plamena .

Ekipu Dječjeg vrtića Radost činilo je 40 predškolaca, koji su srčano, žustro i u sportskom duhu branili boje vrtića i Grada Crikvenice; uz podršku odgojiteljica, trenera nogometa Ivana Butorca i bučnih navijača sa tribina.

Zbrojem rezultata treće mjesto osvojio je DV “Opatija”, drugo DV “Radost” Crikvenica dok je ukupni pobjednik DV “Matulji”, a nakon proglašenja u svi su sudionici slavili zajedno i razmjenjivali čestitke. Svi su sudionici nagrađeni burnim pljeskom i medaljama koje će ih zasigurno dugo prisjećati na dan prepun uzbuđenja.

GALERIJA:

Skip to content