Sutra Selce slavi 127. godina turizma
Kategorija:
Novosti

Kako bi se obilježila vrijedna tradicija koja traje već više od pola stoljeća, svake godine početkom kolovoza u Selcu vlada slavljeničko raspoloženje.

Motiv slavlja se vezuje uz jedan poseban dan – 4. kolovoza davne 1894., kada je otvoreno prvo javno uređeno kupalište u mjestu. Osim što je važan dio povijesti turizma na području Rivijere Crikvenice, taj se dan smatra početkom organiziranog turizma u Selcu.

Ono bez čega se ne može obilježiti ovaj poseban dan je Venecijanska noć, koja je kasnije preimenovana u Dan turizma. Radi se o noćnoj vožnji osvjetljenim brodicama, koja će započeti u 21:00 sati, a s broda će se širiti dobra atmosfera i zvuk limene glazbe. Iz selačke luke na panoramsku noćnu vožnju kreću barke osvijetljene feralima i ukrašene jasenovim granama. Na čelu ove nesvakidašnje, mirne i romantične morske karavane bit će drveni jedrenjak “Paša”.

Ugodnu će ljetnu večer uljepšati vatromet, koji je planiran u 23:00 sata.

Ovo je skromni način da se obilježi vrijedna obljetnica uz nadu da će program u sljedećim godinama opet biti višednevni, kao što ovako vrijedan jubilej i zaslužuje.

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice
Suorganizator: ŠRK Oslić
Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica, „Eko-Murvica“ d.o.o.

Skip to content