Svečani prijem trofejnih boćara
Kategorija:
Novosti

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Crikvenice gradonačelnik Damir Rukavina upriličio prijem naših uspješnih trofejnih boćara.

Povod tome bio je pregršt osvojenih odličja na Svjetskom prvenstvu za mlade i seniore održanom u francuskom Martiguesu od 14. do 18. rujna ove godine.

Hrvatski reprezentativci osvojili su 1 zlatnu, 3 srebrne i 5 brončanih medalja. Hrvatska boćarska reprezentacija predvođena izbornikom U18 Čedom Vukelićem i izbornikom U23 Vjekoslavom Matetićem osvojila je ukupno 9 medalja;

  • svjetski prvak U 23 Karlo Šaban – pojedinačno klasično,
  • brončani senior Marino Miličević – brzinsko izbijanje,
  • srebrni U 18 Filip Klarić; – precizno izbijanje,
  • srebrni U 18 Lovro Šipek- pojedinačno klasično,
  • srebrni U 23 Luka Gašpar – precizno izbijanje,
  • brončani U 23 Luka Gašpar – brzinsko izbijanje,
  • brončani par Lovro Šipek i Filip Klarić,- štafetno izbijanje,
  • brončani mješovita stafeta Ria Vojković i Bruno Kraljić,
  • brončani par U 23 Karlo Šaban i Ivan Čorić; – klasično.

„Crikvenica se ponosi činjenicom da je većina osvajača medalja ponikla u klubovima s područja našeg grada, većinom u Boćarskom klubu “Sveti Jakov” Jadranovo. Time ne samo da su  potvrdili visoki rang kvalitete treninga, nego i nesvakidašnje talente, što zajedno daje rezultate svjetskog nivoa. Novoizgrađena dvorana boćališta u Gornjem kraju konkretan je primjer i dokaz da mi u Gradu osluškujemo potrebe naših sportaša i zaista se trudimo na sve moguće načine omogućiti im što bolje uvjete za treniranje.“ – istaknuo je gradonačelnik Rukavina.

1. – 3.10.2021.godine hrvatsku reprezentaciju očekuje u Monaku nastup na poznatom međunarodnom turniru Denis Ravera, koji se održava pod pokroviteljstvom monegaškog princa. U  kategorijama  U15, U18, U23 i kategorija boćarice natjecat će se reprezentativci u disciplinama par klasično, precizno izbijanje i štafetno izbijanje.

U isto vrijeme na završnim pripremama izbornik seniorske reprezentacije Jure Maglić okupit će kandidate za SP Alassio jer igrače očekuje još jedno svjetsko mješovito prvenstvo; za boćarice i boćare. Od 12.-16.10.2021.godine boćarice će se natjecati za 5 kompleta odličja (pojedinačno klasično, par klasično, precizno izbijanje, brzinsko izbijanje i štafeta). Kod seniora su na rasporedu discipline pojedinačno klasično i par klasično. Novost je da će se po prvi put na svjetskom prvenstvu igrati mješoviti par klasično.

Nakon uručenja prigodnih poklona i prepričavanja dojmova sa natjecanja, gradonačelnik je još jednom čestitao igračima i njihovim izbornicima na postignutom hvalevrijednom uspjehu, kojeg će na nivou Hrvatske biti zaista teško nadmašiti.

Uz želju za sretan sutrašnji put u Monako i ostvarenje što boljih rezultata gradonačelnik je istaknuo da je ponosan što ovi mladi perspektivni igrači- ime Jadranova, Crikvenice i Hrvatske pronose sportskim svijetom na najbolji mogući način.

X
Skip to content