Svjetski dan Roma
Kategorija:
Novosti

Čestitamo svim pripadnicima romske nacionalne manjine Svjetski dan Roma! Dan 8. travnja povijesni je datum za romsku zajednicu, kojim su predstavnici romske nacionalne manjine iz cijelog svijeta odlučili romskom narodu osigurati vidljivost, poštovanje i jednakopravnost u svim državama u kojima žive.

Naša trajna zadaća je da ta prava ne ostanu tek slovo na papiru, već da predano i sustavno radimo na promicanju jednakosti i ravnopravnosti Roma u svim segmentima društvenog djelovanja. Također, važno je da pripadnici romske nacionalne manjine nastave aktivno sudjelovati u kreiranju vlastite budućnosti, kako političkim djelovanjem tako i angažmanom kroz kulturne i udruge civilnog društva, čuvajući dragocjenu posebnost svoga naroda.

Grad Crikvenica može se pohvaliti posvećenosti  i dobroj suradnji s članovima romske zajednice. Uzajamna podrška i partnerski odnos doprinose kvalitetnom suživotu i razvoju zajednice. Činjenica da članovi romske zajednice redovno pohađaju osnovne i srednje škole te su uspješni građani Crikvenice svakako je vrijedna pohvale. Njihova integracija i aktivno sudjelovanje u društvenom životu predstavljaju primjer za ostale zajednice.

Svjetski dan Roma istinska je proslava bogatstva njihova kulturnog izričaja, stoga svim pripadnicima romske nacionalne manjine u Crikvenici i Hrvatskoj još jednom čestitamo njihov veliki dan!

Skip to content