Terase na trgu Stjepana Radića uskoro dobivaju nove tende
Kategorija:
Novosti

Trg Stjepana Radića u Crikvenici glavni je gradski trg i žila kucavica našeg primorskog mjesta.

Omiljeno je i svakodnevno okupljalište lokalnog stanovništva te predstavlja jedno od omiljenih mjesta svih Crikveničana, a i posjetitelja.

Prostor trga cjelovito je obnovljen i uređen 2012. godine, te je u sklopu obnove

osmišljen i unificiran prostor terasa kafića u vidu nosivih „V“ stupova i pokrovnih tendi.

Novim projektom predviđa se sanacija postojeće konstrukcije tendi kao i novi pokrov.

Projektnim zadatkom definirano je otklanjanje svih nedostataka s kojima su se korisnici terasa do sada susretali. To se posebice odnosi na bolju zaštitu prostora terasa od vremenskih uvjeta.

U razgovoru sa zakupnicima terasa, kojima je prezentirano rješenje, utvrđeni su glavni problemi s kojima se zakupnici suočavaju, te je projekt u najvećoj mjeri prilagođen njihovim potrebama. Najveći problem čini dotrajala drvena konstrukcija te problematika odvodnje.  Sanacijom će se ukloniti drvene grede i postaviti čelična konstrukcija, koja će se  zaštititi dodatnim premazom. Problem  oborinske odvodnje riješit će se korištenjem zelenih otoka s postojećim visokim raslinjem. Na taj će se način optimizirati rast stabala dodatnim
navodnjavanjem, te smanjiti otjecanje kiše po samom trgu. Sve će u konačnici pridonijeti postizanju vizualne usklađenosti terasa ugostiteljskih objekata.

Prva faza radova i sanacije obuhvatit će izmjenu tendi na sjevernom potezu trga (bistro Riva -slastičarnica Zagreb), nakon čega će uslijediti uređenje i ostalih tendi izvedenih na trgu na isti način.

„Veseli me što ćemo uređenjem i postavljanjem novih tendi povećati funkcionalnost prostora i što će jedno od najdražih okupljališta svih Crikveničana postati reprezentativno – kakvo i zaslužuje biti. Pri planiranju i izradi projekta u obzir smo uzeli prijedloge postojećih zakupnika, i vjerujem da smo time zajednički pridonijeli najboljem rješenju.“ – kazala je zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović

 

Foto: Vizualizacija

 

 

 

Skip to content