Tjedan Crvenog križa (08.-15.05.)
Kategorija:
Novosti

GDCK Crikvenica je, i ove godine, prigodnim aktivnostima obilježilo Tjedan Crvenog križa (08.-15.05.):

  1. Radionica o prevenciji trgovanja ljudima

Nakon radionica održanih u osnovnim školama, radionicu o prevenciji trgovanja ljudima za završne razrede SŠ Dr. Antuna Barca Crikvenica održala je članica društva i profesorica u crikveničkoj srednjoj školi, Dorotea Jerčinović.

Tijekom radionice učenici su se mogli upoznati s pojavnim oblicima trgovanja ljudima, kao i načinima prevencije i postupcima u slučaju sumnje na trgovanje ljudima.

  1. Predavanje o prevenciji i zaštiti kod velikih nesreća

Budući smo zadnjih godina suočeni sa sve vćim brojem prirodnih i drugih katastrofa, organizirano je predavanje za građanstvo o prevenciji I zaštiti kod velikih nesreća. Predavanje je održala članica društva i edukatorica interventnih timova, Sonja Polonijo. Prezentirani su i ruksaci Set2go, kao ogledni primjerak sadržaja koje bi svaki građanin trebao imati spreman u slučaju neke katastrofe.

Planirane radionice “2. korak u sigurnim rukama”, za zaposlenike Dječjeg vrtića Radost, u suradnji s Društvom Crvenog križa Primorsko-goranske županije, dogovorene su za lipanj.

Kao i svake godine, tijekom Tjedna Crvenog križa, zavijorila se zastava Crvenog križa na Velikoj paladi, zahvaljujući pomoći crikveničkih vatrogasaca.

Skip to content