Trgovanje ljudima – predavanje
Kategorija:
Novosti

Europski dan borbe protiv trgovanja ljudima obilježava se svake godine 18 listopada.

Tim povodom GDCK Crikvenica organizira zanimljivo predavanje na temu trgovanja ljudima na kojem će biti riječi o oblicima, te prevenciji trgovanja ljudima.

Radionice za učenika završnih razreda osnovnih i srednje škole na ovu temu održavaju se već dugi niz godina, a ovo predavanje je namijenjeno, prije svega, odraslima – roditeljima, članovima obitelji, kao i svim onima koji rade s djecom i mladima koji su najčešće žrtve trgovanja ljudima.

Predavanje će se održati 19.10.2022. (srijeda) u kavani hot. International, s početkom u 18 sati uz stručno vođenje dugogodišnje volonterke GDCK Crikvenica Doroteje Jerčinović.

Trgovanje ljudima predstavlja vrbovanje, kupnju, prodaju, predaju, prijevoz, poticanje ili posredovanje u kupnji, prodaji ili predaji, pružanje utočišta i prihvat osoba, uporabu sile, prijetnju uporabom sile ili drugim oblicima prinude, otmice, prijevare, zlouporabe položaja ili ovlasti da bi se došlo do pristanka osobe koja ima kontrolu nad drugom osobom, u svrhu iskorištavanja koje minimalno uključuje korištenje osoba u prostituciji ili druge oblike seksualnog iskorištavanja, prisilan rad ili usluge, ropstvo, postupke slične ropstvu, trgovanje organima i drugo.

Skip to content