Uskoro nova kuglana u Dramlju na radost svih zaljubljenika u ovaj sport
Kategorija:
Novosti

Zahvaljujući kontinuiranim aktivnostima Grada Crikvenice koje su usmjerene osiguravanju transparentnog, održivog i kvalitetnog sustava sporta i brige za sve one koji se sportom bave, bilo rekreativno ili profesionalno – zaljubljenici u kuglanje uskoro će dobiti novu kuglanu u Dramlju.

Aktivnosti na samom početku provedbe ovog projekta započele su pozivnim natječajem, odnosno ugovaranjem izrade idejnog rješenja – arhitektonskog kojim se definirao izgled i oblikovanje objekta kuglane, uključujući i sve sadržaje potrebne za njegovo funkcioniranje i korištenje.

Na natječaj su pristigla četiri idejna rješenja koja su bila javno izložena i objavljena na mrežnoj stanici Grada Crikvenice čime je široj javnosti pružena mogućnost uvida u projekte i davanja sugestija i komentara.


Projektant: Rožić arhitekti i partneri d.o.o.

Prizemni objekt bruto površine 842 m2 s deniveliranim prostorom sa šest staza za kuglanje i tribinom za sjedenje za 60-ak osoba. Objekt sadrži i cafe-bar s vanjskom terasom, fitness, prostor za pikado, ambulantu, salu za sastanke, sanitarne prostorije za posjetitelje, svlačionice i prostoriju za suce. Građevinu krasi prohodni ozelenjeni krov s prostorom za relaksaciju i odmor. Objekt je prilagođen osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Foto 1: Rožić arhitekti i partneri d.o.o.

Foto 2: Rožić arhitekti i partneri d.o.o.


Projektant: Beretin d.o.o.

Objekt bruto površine 1070 m2 podijeljen na dvije etaže – suteren i prizemlje. U suterenu se nalaze natjecateljski prostor kuglane sa šest staza, svlačionice sa sanitarnim prostorijama i DODATNA multifunkcionalna dvorana. U prizemlju se nalaze tribina sa 130 sjedećih mjesta, ugostiteljski objekt s vanjskom terasom, sanitarne prostorije, prostorije kuglačkog kluba i prostorije pikado kluba. Objekt je prilagođen osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Foto 1: Beretin d.o.o.

Foto 2: Beretin d.o.o.


Projektant: ALM

Objekt bruto površine 1185 m2 podijeljen je na dvije etaže – prizemlje i prvi kat. U prizemlju se nalaze natjecateljski prostor kuglane sa šest staza, tribina, svlačionice, prostorija za odmor i masažu i sanitarne prostorije. Na prvom katu su ugostiteljski objekt s terasom, fitness, prostorija za pikado, sala za sastanke i ured kluba. Objekt je prilagođen osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Foto 1: ALM

Foto 2: ALM


Projektant: ING-PROJECT d.o.o.

Objekt bruto površine 861 m2 podijeljen je na dvije etaže – suteren i prizemlje. U suterenu se nalaze prostorija za šah, prostorija za pikado i sanitarne prostorije. U prizemlju se nalaze natjecateljski prostor kuglane sa šest staza, tribina, svlačionice sa sanitarijama, fitness, prostorija za odmor i masažu, sauna, klupska prostorija i kancelarijski prostor. Objekt je prilagođen osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Foto 1: ING-PROJECT d.o.o.

Foto 2: ING-PROJECT d.o.o.


Osnovni ciljevi ove investicije su unaprjeđenje sportske infrastrukture – razvoj i izgradnja sportsko-rekreativnih kapaciteta, povećanje kvalitete života građana, očuvanje i poboljšanje zdravlja građana, poticanje bavljenja sportom, zatim približavanje sporta građanima kao i animiranje djece i mladih za bavljenje sportom.

Nadamo se da će ovaj multifunkcionalni objekt povećati kvalitetu turističke ponude, odnosno obogatiti ju te doprinijeti atraktivnosti destinacije što, dugoročno gledajući, znači smanjenje sezonalnosti i bolje turističke rezultate.

Gradnjom ove sportske dvorane predviđa se, osim prostora kuglane i sadržaja za održavanje kuglačkih natjecanja, još i prostor za pikado klub te eventualno neke druge sadržaje koji bi upotpunili ponudu objekta.

Nakon odabira idejnog rješenja, koje slijedi uskoro, sljedeća je faza izrada projektne dokumentacije i ishođenje svih potrebnih građevinskih dozvola sukladno važećim zakonskim propisima. Proračunska sredstva za izradu projektne dokumentacije Grad Crikvenica osigurao je u ovoj godini dok će se u narednim godinama planirati financijska sredstva za izgradnju samog objekta.

Skip to content