Uspješno održan drugi ciklus projekta Edukacijom do uspjeha
Kategorija:
Novosti

I ovoga tjedna imali smo priliku prisustvovati drugome ciklusu projekta Edukacijom do uspjeha u Gradskoj vijećnici Grada Crikvenice.

Kao što smo navikli, i ovaj put su nas dočekali iskusni predavači s jasnim savjetima kako se ohrabriti u svijetu poduzetništva, ali i s hobijima koje smo napustili ili ćemo ih tek upoznati. Tako smo štošta saznali o hobijima od najmlađih predškolaca do ljudi treće dobi, majstorskim ispitima ili stručnome obrazovanju putem besplatnih vaučera. Otkrili smo kako se profilirati na tržištu rada kao domišljat kreativac koristeći alate koje nude raznorazni programi. Zadivio je bogat dijapazon mogućnosti koje su nam bile izložene na jezgrovit način s jasnim koracima. Kao i na prošlome susretu, Snježana Sikirić, voditeljica Odsjeka za gospodarstvo, turizam i projekte Grada Crikvenice, u ulozi moderatorice vješto nas je usmjeravala kroz ovotjedni ciklus predavanja.

Ispred Narodnoga učilišta predavanja su otvorile voditeljica Irma Borić Jereb, profesorica engleskoga i hrvatskoga jezika s 15 godina iskustva u obrazovanju odraslih, te Heni Strčić, ravnateljica s 27 godina iskustava u obrazovanju odraslih. Usredotočivši se na strukturu djelovanja svoje institucije s dugom tradicijom 80-godišnjeg postojanja, na živ i pristupačan način izložile su raspon godina svojih polaznika kao i njihove interese. Sve beneficije, koje njihova organizacija pruža, ostvaruju se na različitim lokacijama od samoga objekta do vanjskih lokacija ili učenja na daljinu za polaznike s prenatrpanim dnevnim rasporedom. Komunikacija izvan same zgrade njihove institucije grana se na brojne vanjske suradnike.

U revijalnom tonu nastavilo se i predavanje dvaju govornika ispred Hrvatske obrtničke komora. Dr. sc. Emil Priskić, predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, dobitnik povelje Vrijedne ruke 2016. godine, proveo nas je kroz svijet poduzetnika. Prikazavši razvojni program aktualnosti Komore te podatke o EU-fondovima, pokazao je snalažljivost u poduzetničkim vodama kao dugogodišnji poduzetnik i obrtnik. Uskoro se predavanju svojim vrijednim doprinosom pridružila i Tamara Dukić, savjetnica za strukovno obrazovanje, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti i magistra psihoterapije. S bogatim iskustvom poduprla je sve poduzetnike i obrtnike u ovladavanju majstorskim ispitima i stručnim osposobljavanjem.

Već iduću srijedu, 22. veljače, sa županijske razine i iskustava prelazimo na usko lokalnu razinu. Kako iskoristiti bespovratne poticaje Grada Crikvenice u 2023. godini, predstavit će nam mr. sc. Snježana Sikirić, voditeljica Odsjeka za gospodarstvo, turizam i projekte u Gradu Crikvenici.  Na pitanje kako umanjiti račun za odvoz otpada, odgovorit će Sonja Polonijo, savjetnica za razvoj u Eko-Murvici d. o. o.

Ohrabrite se pokazati svoje potencijale na tržištu rada i postati samostalan i aktivan građanin. Više detalja marljivo spremamo za početak idućega tjedna.

GALERIJA:

Skip to content