Ususret blagdanu svetoga Nikole
Kategorija:
Novosti

Uvod u darivanje zimskoga prosinca započinje već na nadolazeći blagdan svetoga Nikola, poznatoga kao zaštitnika djece i pomoraca.

Poručuju iz Grada Crikvenice – već su na svoja odredišta odaslane pozivnice za blagdanske poklone. Riječ je, naime, o čak 800 pozivnica koje su raspoređene na male sugrađane i sugrađanke po skupinama:

  • djeca u vrtiću dobit će pozivnice i poklone od svojih odgojitelja i odgojiteljica
  • djeci koja ne pohađaju vrtić, pozivnice su poslane poštom, stoga će ih primitak dočekati u njihovu poštanskome sandučiću. Uz dobivenu pozivnicu poklon će moći podignuti u Gradskoj knjižnici u Crikvenici tijekom čitava mjeseca prosinca
  • učenicima osnovnih škola, zaključno s četvrtim razredima, pozivnice i poklone uručit će njihovi učitelji i učiteljice.

Svakako, pokloni su predani u sigurne ruke. Na sam blagdan u utorak, 6. prosinca, sveti Nikola obići će odgojno-obrazovne ustanove te prošetati gradom u novome, adventskome ruhu. U večernjim satima istoga dana u 17:00 sati u Dvorani „Zora“ organiziran je i program Iznenađenje svetog Nikole u obliku predstave Kazališta „Smješko“, podijeljen u tri bloka. Predstava za djecu do 3 godine započinje u 17:00 sati; za djecu od 3 do 7 godina u 18:00 sati te za djecu nižih razreda osnovnih škola u 19:00 sati.

Ove godine, podsjećamo, ne propustite klizanje na najljepšem klizalištu uz more, na otvorenome, glavnome gradskome Trgu. Ne zaboravite lijepe kulise za fotografiranje i stvaranje trajnih uspomena. Uživajte u prosincu u Crikvenici!

Skip to content