Uvođenje novih kamera za evidenciju nedozvoljenih parkiranja
Kategorija:
Novosti

Grad Crikvenica je prošle, 2020. godine, započeo sa korištenjem sustava i kamera za automatsko prepoznavanje vozila koja čine prekršaj prometa u mirovanju i to na lokacijama Trg Stjepana Radića u Crikvenici i Trg palih boraca u Selcu.

Na navedenim lokacijama se nastavlja s korištenjem kamera, a završeni su radovi na montaži kamera i implementaciji sustava za automatsko prepoznavanja prekršitelja na još dvije lokacije na području grada Crikvenice. Jedna kamera montirana je na raskrižju Ulice kralja Tomislava, Frankopanske i Vinodolske ulice, obzirom da na toj lokaciji vozači često rade prekršaje prometa u mirovanju.

Pod nadzorom će biti i novo parkiranje u Ulici Vladimira Nazora ispred zgrade Dječjeg vrtića Radost. Roditelji imaju mogućnost parkiranja do 15 min kako bi dijete odveli do zgrade vrtića, a svako zaustavljanje i parkiranje duže od toga biti će sankcionirano. Sve spomenuto je obilježeno vertikalnom prometnom signalizacijom i dodatnim tablama na terenu, međutim mnogi korisnici se pravila nisu pridržavali te stoga ovim putem apeliramo na pridržavanje propisanih pravila.

Uvođenjem kamera i sustava za nadzor nedozvoljenog zaustavljanja i parkiranja, situacija se popravila odnosno jako mali broj vozila se još uvijek zaustavlja i parkira na nedozvoljenim mjestima. Spomenuto je prije svega uvedeno zbog sigurnosti svih građana i gostiju, no isto tako zbog cjelokupne vizure grada, jer parkirani automobili primjerice uz sam glavni crikvenički trg, nisu kadrovi koji privlače posjetitelje. Crikvenica je lijepo i mirno turističko mjesto koje mora biti sigurno i ugodno za boravak građana i gostiju.

Trenutno je u funkciji kamera na lokaciji Trg Stjepana Radića u Crikvenici, dok su kamere na lokacijama Trg palih boraca u Selcu, raskrižje Ulice kralja Tomislava, Frankopanske i Vinodolske te lokaciji kod dječjeg vrtića Radost trenutno (ovaj tjedan) u testnom periodu te će u funkciji biti od ponedjeljka, 7. lipnja 2021. godine.

Skip to content