Više od tisuće zagonetnih lica u najznačajnijem maškaranom vikendu
Kategorija:
Novosti

Dok je subotu, 28. siječnja, obilježila zabava u maškaranom šatoru uz Glazbeni sastav „Fortunal“  te podjela nagrada najboljim pojedinačnim i grupnim maskama, nedjelja je bila vrhunac „Maškara 2023.“  Bio je to dan tradicionalnih maškaranih povorki, pravoga „rasadnika“ kreativnosti, veselja i smijeha.

Dječja povorka krenula je u 11:00 sati ispred hotela „Miramare“ s devetnaest grupa i preko tisuću i dvjesto sudionika, cestom, tik do mora, a doček naših najmlađih i najslađih maski bio je na Veloj paladi. U 14 sati započela je Velika povorka s trideset grupa i preko tisuću sudionika, istim putem kao i Dječja. Na čelu su bili meštar Bene i maškarana svita, privremeno „smijenjeni“ gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina, zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović, direktorica TZG-a Crikvenice Marijana Biondić te meštar i kraljica Riječkog karnevala. Bilo je tu grupa iz cijele Hrvatske, Slovenije i Ukrajine, alegorijska kola, nezaobilazni zvončari i puuuuno dobre energije.

Prisjetimo se:
DJEČJA MAŠKARANA POVORKA
https://www.youtube.com/live/JBIs64SjpMs?feature=share

VELIKA MAŠKARANA POVORKA
https://www.youtube.com/watch?v=8WajucyWF5s

Za plesnu atmosferu pobrinuo se Glazbeni sastav „Trend“, a u kasnim popodnevnim satima veseli „Koktelsi“ uz čije su stihove svi posjetitelji plesali i pjevali u maškaranom šatoru do večernjih sati.

Kao što kaciga čuva glavu, tako i maškarani City bus čuva vesele i opuštene maškare. Subotnji raspored vožnje, tijekom maškaranoga razdoblja, možete pronaći na internetskim i Facebook-stranicama TZG-a Crikvenice.

Ohrabrite se – postanite jedno od tisuće zagonetnih, maškaranih lica na crikveničkoj rivijeri!

Skip to content