Zaigrajte crikvenički memory
Kategorija:
Novosti

O ribarstvu Crikvenice uz svima dragu igru!

Zaigrajte crikvenički memory

CRIKVENICA – 18.4.2024. | 11:00

 

U okviru cjelogodišnjeg projekta „Cesta plave ribe“, aktivnosti se 18. travnja sele na otvoreni prostor. Turistička zajednica Grada Crikvenice na temelju prepoznatljivih crteža domaćeg slikara Marijana Mavrića izađuje suvenire koje će gosti ponijeti kući zajedno s predivnim uspomenama s naše rivijere. Suveniri, iako ih smatramo sitnicama, imaju važnu ulogu u predstavljanju duha mjesta, izražavanju kulturne baštine i autentični su promotori turizma.
Vrijednost ovih suvenira za promociju Rivijere Crikvenica prepoznala je i struka te je TZG Crikvenice za njih i nagrađena u okviru turističke burze Put, održane 10. – 12. travnja,  nagradom Simply the Best.
I sam projekt  Cesta plave ribe – Mjesec plave ribe je također nagradila struka 2014. godine u kategoriji tematsko-gastronomske manifestacije.
Ovih dana, TZG Crikvenice spaja dva navedena, nagrađena projekta – suvenir s Mavrićevim motivima i Cestu plave ribe.

Naime, u četvrtak, 18. travnja od 11 sati na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici održat će se promocija novog suvenira s Mavrićevim motivima, a to je edukativna igra memory. Osmišljena od strane TZG Crikvenice, za cilj ima, osim zabave, i edukativnu stranu. Crikvenica je nekada bila ribarsko naselje, iznjedrila je mnogo ribara koji su svoje znanje širili po svijetu, inovatora u ribolovnom smislu… Ovaj memory sadrži slike ribolovnih alata, jela od plave ribe, plovila za ribolov, istaknutih osoba u ribarstvu i sl., a nazivi su napisani na hrvatskom i engleskom jeziku, dok su nazivi plavih riba napisani još i na latinskom.
Glavni crikvenički trg u četvrtak će se pretvorit u predivnu igraonicu na otvorenome, a sudionici će biti učenici crikveničkih osnovnih škola te predškolci Dječjeg vrtića „Radost“.
Nakon pozdravne riječi direktorice TZG Crikvenice Marijane Biondić, djeca će na nekoliko lokacija na trgu zaigrati memory, a moći će sudjelovati i na nekoliko radionica – izrada svjetionika, mramornih ribica, likovna radionica s Marijanom Mavrićem… Osim memoryja uobičajene veličine, zaigrat će se i onaj većih dimenzija!
U 12:20 sati sve prisutne očekuje dječja predstava „Kuharske zgode šarenoga svijeta – ili kako ribica po tanjuru šeta“.
U blizini radionica cijelo će vrijeme biti izloženi ribolovni alati te kreativne lokacije za fotografiranje.
„Sve vas pozivamo na promociju naše kreativno – edukativne igre memory. Svaki naš suvenir ima svoju pojedinačnu priču, pa tako i memory. Oni su zasigurno sredstvo komunikacije i medij kojim je prenesena slika i duh prošlosti crikveničke rivijere. To je razlog zbog kojeg se veselimo novim suvenirima koje upravo osmišljavamo, a samim time i novim pričama koje ćemo kroz njih ispričati“, rekla je Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice.
Ovaj kreativni suvenir možete kupiti na tri lokacije: u knjižari „Ana“ i turističkoj agenciji „Crikvenica Tourist“ u Crikvenici te u turističkoj agenciji „Selex“ u Selcu.

 

Skip to content