Zanimljiv sportski vikend razlog je za dolazak na Rivijeru Crikvenica
Kategorija:
Novosti

TRKA OKO KRKA

Predivno prirodno okruženje i povoljni vremenski uvjeti dobra su formula za održavanje još jedne, ove godine sedme po redu, jedriličarske utrke Trka oko Krka. Ova višednevna odobalna regata održat će se u akvatoriju otoka Krka od 17. do 19. rujna 2021. godine.

Predviđena je ruta od 55 nm, a jedri se na relaciji Selce – oko otoka Krka – Novi Vinodolski u uvjetima koji mogu pokazati različita lica akvatorija, od zahtjevne primorske bure, do bonace i kurenta. Smjer jedrenja oko Krka nije definiran i određuje se neposredno prije starta regate, na osnovu vremenske prognoze.

Sada već dobro poznatu rujansku regatu na Kvarneru, i ove će godine prema najavama odjedriti tridesetak jedrilica, a osim velikih regatnih jurilica zastupljene će biti i atraktivne klase Mini 650, Melges 24, J70, JustinTen… Regata je već stekla popularnost u jedriličarskoj zajednici i prepoznata je kao jedan od najatraktivnijih sportskih događaja na Kvarneru u posezoni.

Najzanimljivije nadmetanje zasigurno očekuje jedriličare u klasi JOD 35, u kojoj je za sada prijavljeno osam posada. Naime, radi se o dobro znanoj bivšoj ACI-jevoj floti koja je u rukama novih vlasnika pravo osvježenje na jedriličarskoj sceni Kvarnera. Organizatori raspolažu s još nekoliko brodova tog tipa pa su moguće i „last minute“ prijave.

Start regate planiran je u petak 17. rujna u 19:00 ispred luke Selce, a cilj ispred Marine Novi (Novi Vinodolski) najkasnije u nedjelju 19. rujna u 14:00. Regatu će biti moguće pratiti uživo na internetu putem „live-trackera“ na www.regate.com.hr.
Organizatori utrke, jedriličarski klubovi Jadro iz Selca i Burin iz Novog Vinodolskog pozivaju vas da im se pridružite na jednoj od najizazovnijih regata na Kvarneru, sa startom iz Selca i ciljem u Novom Vinodolskom!


CRIKVENICA MAJORETTE FESTIVAL

Prvi po redu Crikvenica Majorette Festival održava se 18. i 19.9.2021. povodom 5. rođendana Mažoretkinja grada Crikvenice.

U subotu 18.9.2021. na Trgu Stjepana Radića u 11 sati održat će se će kratka prezentacija mažoret timova Primorsko goranske županije, a u poslijepodnevnim satima u Gradskoj sportskoj dvorani održati će se gimnastičke i plesne radionice za članove timova.

U nedjelju 19.9.2021. u Gradskoj sportskoj dvorani odvijat će se Open natjecanje timova te gostiju iz Slovenije. Natjecanje je zatvoreno za javnost zbog epidemiološke situacije.

X
Skip to content