Započeli radovi na uređenju trga ispred hotela Miramare
Kategorija:
Novosti

Crikvenica je turistički grad koji se može pohvaliti brojnim hotelima, no ono što u posljednje vrijeme veseli je da ima sve više privatnih investicija u hotelski smještaj na području grada.

U samom centru Crikvenice, neposredno uz glavni crikvenički trg, niknut će boutique hotel, a najočekivaniji projekt od svih je uređenje hotela Miramare koji krasi šetnicu uz more. Zdanje je to koje je na frekventnoj lokaciji, godinama je bilo zapušteno i neodržavano, no sada je pri kraju obnove te će ponovno biti jedan od ljepših objekata Crikvenice.

Uređenje trga ispred hotela Miramare započelo je već danas, 11. ožujka odmah nakon potpisivanja ugovora o javnoj nabavi.

Vrijednost ugovora je gotovo pet milijuna kuna, a izvođač radova je crikvenička tvrtka Izgradnja d.o.o. Ugovor je ispred tvrtke Izgradnja d.o.o. potpisao direktor Arsen Bistričić, a ispred Grada Crikvenice gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina koji je kazao kako će se urediti trg dostojan hotela s pet zvjezdica te na taj način oplemeniti još jedna, vrijedna površina uz samo more.

Ovim zahvatom planirano je saniranje i uređenje zone između gradske plaže, važnog turističkog aduta grada i novouređenog Hotela Miramare u Crikvenici sa ciljem povećanja kvalitete javnih prostora i bolje integracije Strossmayerovog šetališta s plažnim pojasom.

Predviđeno je uređenje pješačko kolne površine ispred Hotela Miramare i njegova integracija s obalnim dijelom, novo popločenje i sadnja novih hortikulturnih nasada te nova opća i ambijentalna rasvjeta. Prometnica ostaje u postojećem režimu jednosmjernog korištenja uz mogućnost zaustavljanja autobusa ispred novouređenog hotela.

Zahvatom se također uređuje prometni pristup u garažu Hotela Miramare kao i spoj s postojećim parkiralištem na jugoistoku zahvata. Zona ispred ulaza na plažu se popločava novim popločenjem te se uvodi nova ambijentalna rasvjeta. Cijeli zahvat biti će opremljen novom urbanom opremom.

X
Skip to content