Završena prva faza izgradnje centralnog gradskog groblja
Kategorija:
Novosti

Jedan od najvažnijih projekata Grada Crikvenice kojim se ujedno rješava i veliki problem nedostatka grobnih mjesta je izgradnja i uređenje novog centralnog gradskog groblja u Zoričićima. Groblje će se uređivati u nekoliko faza, a prva faza vrijedna je 12 milijuna kuna. U tijeku je hortikulturno uređenje i oplemenjivanje prostora.

U gradnju prve faze groblja u Zoričićima krenulo se početkom 2019. godine. Prva faza obuhvatila je gradnju pristupne ceste, parkirališta, pješačkog puta, ceremonijalnog prostora, mrtvačnice i 124 grobna mjesta. Groblje će se nadograđivati u fazama, po potrebi. Kad se izgradi u potpunosti, na površini od 3,7 hektara, novo crikveničko groblje imat će kapacitet od gotovo tri tisuće grobnih mjesta, odnosno više od šest tisuća ukopnih mjesta. Kapaciteti grobnih mjesta zadovoljit će potrebe Crikvenice za cijelo stoljeće. Zemljište na kojem se gradi groblje Gradu Crikvenici darovala je Republika Hrvatska. Vrijednost darovanog zemljišta je gotovo devet milijuna kuna.

Nedostatak ukopnih mjesta bio je jedan od velikih problema našeg prostora s obzirom na to da su gotovo svi kapaciteti na grobljima u svim naseljima Crikvenice popunjeni. Ovo je područje prije otprilike osam godina opožareno te se pojavila prilika za izgradnjom groblja. Novo centralno gradsko groblje nalazi se na uistinu predivnoj lokaciji te je ovo samo prva faza radova u kojoj je izgrađeno otprilike 200 od ukupnog broja planiranih ukopnih mjesta. Ono što građani često pitaju je kupnja grobnih mjesta prije samog smrtnog slučaja. Zbog nedostatka kapaciteta do sada to nismo bili u mogućnosti ponuditi, no ovaj projekt sigurno će otvoriti mogućnost kupnje grobnog mjesta i prije nesretnog slučaja – objasnio je gradonačelnik Damir Rukavina.

 

 

Skip to content