Završene prijave za tradicionalni 112. Plivački maraton Šilo – Crikvenica
Kategorija:
Novosti

Uzbuđenje je na vrhuncu jer nas svega još nekoliko dana dijeli od najstarijeg plivačkog maratona na Jadranu. Maraton Šilo – Crikvenica će se tradicionalno plivati na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, 112. put po redu.

Ovo tradicionalno događanje sastavni je dio programa „Crikvenica Summer Showtime“, okuplja rekreativce i profesionalne plivače, a mnogi sudionici iz raznih zemalja s užitkom će odmjeriti snage i uključiti se u ovu vrhunsku turističko-sportsko razglednicu!

Prijave su počele 19. srpnja u 14:00 sati, a zatvorene su 8. kolovoza u 12:00 sati. Prijavljeno je 277 sudionika, od čega 214 plivača i 63 plivačice. Osim iz Hrvatske, natjecatelji nam dolaze iz Slovenije, Italije, Njemačke, Francuske, Belgije, Slovačke, Australije, Ukrajine i Mađarske. Najmlađi sudionik je devetogodišnji plivač s područja Rivijere, a najstariji sudionik ima 73 godine i dolazi iz Slovenije. Ovogodišnji će maraton plivati i jedna peteročlana te četiri tročlane obitelji. Jedna od zanimljivosti je svakako i natjecanje čak dva para blizanaca iz Slovenije.
Žene i muškarci se natječu istodobno, ali se rezultati ocjenjuju odvojeno, i to u 18 kategorija. U tijeku trajanja natjecanja primjenjuju se pravila Hrvatskoga saveza za daljinsko plivanje, koja provode vrhovni sudac i sudački žiri. Utrku će pratiti i Sportska televizija.

Po prvi puta otkada se održava maraton, start je u kasnijim popodnevnim satima, točnije u 18:00 sati iz mora u Šilu na otoku Krku, a cilj na vrhu zapadnog lukobrana ispred Gradskog plivališta u Crikvenici. Službeni završetak natjecanja je u 19:30 sati, a svečana dodjela nagrada će se održati u 20:30 sati na Trgu Stjepana Radića, nakon čega slijedi glazbeno-zabavni program uz nastup grupe „Grooversi“.

Organizator 112. Plivačkoga maratona Šilo-Crikvenica je Turistička zajednica Grada Crikvenice.
Suorganizatori: PŠRD “Arbun” Crikvenica, ŠRK “Oslić” Selce, ŠRD “Lovrata” Dramalj, ŠRD “Tunera” Jadranovo, ŠRK “Čikavica” Šilo, Jedriličarsko društvo “Val”, Jedriličarski klub „Jadro“ Selce, KPA “Crikvenica”, Vaterpolo klub „Crikvenica“.
Pokrovitelji: Grad Crikvenica, TZ Kvarnera, Županijska lučka uprava Crikvenica, Lučka kapetanija ispostava Crikvenica, Županijska lučka uprava Krk, “Eko-Murvica” d.o.o.

Detaljnije informacije o 112. Plivačkome maratonu Šilo-Crikvenica možete pronaći na web stranici www.rivieracrikvenica.com, a sve novosti redovito pratite i na Facebook stranici Plivački maraton Šilo – Crikvenica.

Doživite pozitivnu atmosferu, međusobno bodrenje i veličanstven prizor punog kanala s velikim brojem plivača! Ne propustite biti u Crikvenici na praznik Vele gospe!

Skip to content