Željko Lapuh u Gradskoj galeriji Crikvenica – utorak, 20. 7. u 21 sat
Kategorija:
Novosti

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na izložbu Željka Lapuha pod nazivom “Nemir” u Gradskoj galeriji Crikvenica, Strossmayerovo šetalište 22.
Izložba se otvara u utorak, 20. srpnja 2021. u 21 sat, a otvorit će ju i predstaviti autora povjesničar umjetnosti Vanja Babić. Izložba ostaje otvorena do 8. kolovoza i može se razgledati svakodnevno 10-13 i 18-22 sata. 

Željko Lapuh diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Šime Perića. Od tada je član HDLU-a i djeluje u likovnom životu Hrvatske kao samostalni umjetnik. U razdoblju od 1976. do 1980. godine bio je suradnik Majstorskih radionica Ljube Ivančića i Nikole Reisera. Godine 2004. postaje redoviti profesor na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti.

Izlagao je na četrdesetak samostalnih i preko dvije stotine grupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je mnogih nagrada za slikarstvo, od kojih se ističe Grand prix Zagrebačkog salona 1993. godine, a za osobite zasluge u hrvatskoj kulturi odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

Djela Željka Lapuha nalaze se u fundusima mnogih galerija, poput Moderne galerije u Zagrebu te brojnim privatnim zbirkama u zemlji i inozemstvu.

X
Skip to content