Advent u Crikvenici 2022.

Ove godine u programu Adventa u Crikvenici moći ćete uživati u božićnoj čaroliji i razmaziti sva čula. Uz glazbenu pozadinu i ponudu probudit ćete kreativnost i vještinu oblikovanja na radionicama za odrasle i mališane, a maštu ćete raspiriti bogatim dekoracijama u zimsko-morskome ambijentu. Ugrijat će vas okus i miris vina i slastica dok uranjate u našu adventsku poslasticu.

Kada se upale lampice u subotu, 26. studenoga, otvorenjem ovogodišnjega programa Adventa, zaiskrit će uz manje, zatvorene lokacije i božićni duh na trima većim, otvorenim lokacijama – u Preradovićevoj ulici, na klizalištu Ledena morska bajka na Trgu Stjepana Radića te u Adventskome parku. Sve do 30. prosinca posjetitelji će uživati u mnogobrojnim događanjima na otvorenim i zatvorenim lokacijama.

Zabavni program

Preradovićeva ulica i ove je godine rezervirana za note i ritam dobre glazbe različitih žanrova za sve generacije i uzraste. Na samome početku, kada lampice osvijetle grad, zabavit će vas Grooversi. Na listu zvučnih imena dopisat ćemo i glazbenike poput Marka Tolje i Saše Lozara. Zabavit će vas i vokali koje nose Xpanic, Infinity, Swingers, Gustafi i Šajeta.

I izvedbe lokalnih bendova Pointa, Trenda, Kiki benda, Trio Marete i Baruffe      glazbeno će uobličiti ovogodišnji glazbeno-scenski program pružajući vam domaću atmosferu poznatih taktova i lica. Da su djeca pravi mali majstori glazbene izvedbe, odavno je poznato. Tako će se i ona ove godine pridružiti glazbenome dijelu programa poput Dječjega benda Crazy Rock, a za glazbu će se pobrinuti i Udruga Uspjeh te crikveničke škole i vrtić.

Ove godine pobrinuli smo se pridobiti i klasičare u svilenkastom ruhu posebno ugođenih glasova organiziravši koncert sopranistice Marije Vidović, a ljubitelji tradicionalnijega izričaja moći će poslušati i već tradicionalni koncert Jose Butorca u prostoru crkve. Kako biste dodatno zasladili šećernu bajku, moći ćete postati i sudionicima Palančinka’de. Svi koji žele postati školarci izvan škole, mogu postati polaznicima Adventske vinske škole.

Ako želite zaposliti ručice i srca u adventskim radionicama izrade rukotvorina za trajnu uspomenu, moći ćete posegnuti za različitim oblicima ukrašavanja i oblikovanja novotarija od izrade adventskoga vijenca, božićnih kuglica, staklenih rukotvorina, izrade i ukrašavanja morskoga dna MB-kuglicama, do slikanja vinom uz pratnju Vedrana Ružića. Svoje slikarsko umijeće možete razviti na Art&Wine-radionici s Mirnom Sišul ili se upustiti u izradu božićnih šalica uz Filipu Sorko.

Dječji program

Dječji program odiše šarolikim sadržajima čija je poveznica izražen pokret, snažna slika i neobična magija kako na otvorenome tako na zatvorenome prostoru. Za male trkače organiziran je Dječji adventski maraton na središnjemu trgu, dok su za ljubitelje pozornice osmišljene predstave u Dvorani Zori.

Srce dječje radosti kao i dosad nalazi se u Adventskome parku. Svojom veselom vožnjom i ove godine razveselit će vas vlakić Djeda Božićnjaka. U parku će biti sakriveni i mađioničari sa svojim trikovima, a dječjoj igri bojama, kistom i magijom u parku i izvan njega, na ponekom zatvorenom, ugrijanom mjestu, doprinijet će i oslikavanje lica, likovne radionice te pričaonice. U auli Osnovne škole Zvonka Cara nastavit će se duga priča Dječjega božićnoga sajma.

Klizalište Ledena morska bajka 

Od 26. studenoga 2022. do 8. siječnja 2023. Ledena morska bajka na Trgu Stjepana Radića još je jedna lokacija uz more gdje se nalazi omiljeno klizalište za velike i malene. Ova Ledena morska bajka postala je neizbježno mjesto susreta i druženja s najmilijima. Klizalište je otvorena tipa kako bi se još više postigla prozračnost kretanja i doživljaja okolnih, božićnih ukrasa i igre lampica.

I ove godine moći ćete razvijati svoje vještine kretanja u školi klizanja.

Doček Stare 

Prije negoli otpratimo staru godinu, i ove godine najprije ćemo je objeručke dočekati i prigrliti u petak, 30. prosinca. Na dočeku Stare godine u našemu malome, dnevnome boravku, u Preradovićevoj ulici, prepustit ćemo se šarenilu svjetlećih balona, a zabavit će nas Gustafi i Baruffa.

– Ove smo godine marljivo prionuli planiranju nadolazećega adventskoga razdoblja još ranije u odnosu na prethodne godine ne bismo li sakupili, uvažili i uskladili želje naših sugrađana i sugrađanki, posjetitelja i posjetiteljica. Program je osmišljen, kao što je najavljeno, za svih pet čula i, naravno, za stvaranje božićne, bajkovite atmosfere. Radujemo se što ćemo, vjerujemo, postati prepoznatljiva adventska priča koja će se svake godine drugačije ispričati uz posjetitelje iz lokalne zajednice, ali i znatno šire – kazala je zamjenica gradonačelnika Grada Crikvenice Ivona Matošić Gašparović.

Cjelokupni program možete pronaći OVDJE 

Skip to content