Odgovorno ponašanje građana nužno za istjerivanje divljači
Kategorija:
Nekategorizirano

Već duže vrijeme prisutan je problem divljih svinja koje se spuštaju u naseljena područja. Grad Crikvenica u suradnji s Lovačkim društvom „Ričina“ i PP Crikvenica kontinuirano provodi aktivnosti u svrhu sprječavanja prodora divljači u naseljena područja.

Lovačko društvo kontinuirano vrši pojačan odstrel divljači na prostorima lovišta, a do sada su odrađene i tri hajke.

Kako bismo spriječili kontinuirane prodore divljači u naseljena područja, od iznimne je važnosti suradnja građana.

Prethodno su već pozvani vlasnici, odnosno korisnici nekretnina na dužnost održavanja okućnice, a sukladno Zakonu o gospodarenju otpadom i Odluci o komunalnom redu. Okućnica, odnosno okoliš mora biti uređen te je, između ostalog, zabranjeno bacanje i ostavljanje otpada izvan košara, posuda za otpad i propisanih vrećica sa logotipom komunalnog društva.

Prilikom obilaska terena evidentno je da je primaran razlog prodora divljači hrana koja se ostavlja na javnoj površini, kao i hrana odbačena u kante za komunalni otpad.

Ovim putem, apeliramo na sve građane na suradnju na način da kante za otpad ne iznose na javnu površinu u večernjim satima već ih iznose ujutro, neposredno prije odvoza otpada od strane komunalnog poduzeća EKO Murvica d.o.o., a prema njihovom tjednom rasporedu odvoza otpada.

Svjesni problema i straha građana uzrokovanih bliskim susretima s divljima svinjama, i dalje ćemo kontinuirano provoditi sve propisima dozvoljene aktivnosti.

Međutim, da bismo ovaj problem riješili neophodna je suradnja i savjesno ponašanje građana.

Skip to content