„Jednom Selce, uvijek Selce“
Objavljeno: 19.09.2018.
Vjernost – osobina koja kotira visoko na ljestvici najpoželjnijih ljudskih osobina.

Drago nam je kada imamo vjerne partnere, vjerne prijatelje, vjerne poslovne kolege, a naravno i vjerne goste.

U petak, 14. rujna, direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijana Biondić posjetila je iznajmljivačicu gospođu Vikicu Jeličić i njezinu kćer Anitu iz Selca te njezinu dugogodišnju gošću iz Graza, gospođu Edith Waiser. Edith, simpatična Austrijanka, u Selce dolazi već 36 godina. Boravila je na različitim adresama u Selcu, a posljednje četiri godine svoj godišnji odmor provodi kod obitelji Jeličić.

Edith je prihvaćena kao član obitelji, a tako i ona gleda na svoje domaćine. Ljubav prema Hrvatskoj, a osobito prema Selcu, je velika, toliko da je Edith pohađala tečaj hrvatskoga jezika u Austriji. Većinu razgovora na hrvatskome je razumjela, a također bi, uz široki osmijeh, rekla pokoju rečenicu.
Kao i uvijek u takvim slučajevima, zanimalo nas je zašto je baš Selce njezin odabir.

Mir. Riječ je to koju je Edith odmah navela kao jedan od najbitnijih razloga svojeg opetovanog dolaska u Selce. Graz je grad u kojemu se užurbano živi, a ovdje je Edith pronašla svoj mir. Često je posjećivala i druge krajeve u Hrvatskoj poput Dubrovnika, Cavtata, Omiša, Krka, ali se uvijek vraćala u Selce kako bi tu provela svoj godišnji odmor. I tako tri puta godišnje – u svibnju, srpnju i rujnu. Ove godine planira doći i četvrti put, vjerojatno u listopadu. Na pitanje kako provodi vrijeme dok boravi na našoj Rivijeri, odgovara da je vrlo aktivna i da svaki put otkrije nešto novo.

Ova simpatična 65-ogodišnjakinja je prije obožavala trčati, a sada je tu aktivnost zamijenila brzim hodanjem i planinarenjem. Većinu vremena ipak provodi u moru i na plaži, čak i prije doručka. Hvali čistoću mora, plaže, a osobito voli plažu Povilac. Poseban odnos ima s četverogodišnjim Petrom, unukom gospođe Jeličić, na čiji rođendan uvijek dođe. Tako je bilo i ove godine, ističe Anita Jeličić, majka malenog Petra. Edith je izrazila želju da dolazi barem dok Petar ne odraste. Želi ga vidjeti kao odraslog mladića.

Dugogodišnji gosti su najbolji promotori ljepota mjesta u koje se vraćaju, baš kao što je Edith jedna od najboljih promotorica Selca i crikveničke rivijere. Direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić, uz prigodne darove, poželjela je Edith da barem još toliko dugo dolazi u Selce, na što je ona odgovorila: „Einmal Selce, immer Selce!“ („Jednom Selce, uvijek Selce!“).